Ostoskori

YLEISIÄ KYSYMYKSIÄ 
4-8 päivän toimitusaika

Kotitomitus

09 3157 9230

 

 

   Svensk Digital handel  

DIBS - Payments made easy

Materiaaliopas

Eri materiaaleilla on eri ominaisuudet. Jotkut materiaalit sopivat paremmin verhoiksi ja sisustuskankaiksi ja jotkut taas paremmin vuodevaatteiksi. Täältä löydät tietoa eri materiaaleista.

Puuvilla on luonnonkuitu, jota saadaan puuvillapensaasta. Puuvilla kestää kulutusta ja kutistuu tavallisesti hiukan pesussa. Se on helppohoitoinen, kestävä ja edullinen materiaali. Puuvilla kestää korkeita lämpötiloja sekä valoa hyvin.

Untuva on hengittävä luonnonmateriaali, joka johtaa keholta pois ylimääräisen kosteuden ja lämmön mutta säilyttää kehoa lähimpänä olevan ilmakerroksen sopivan lämpöisenä.

 

 

Fleece on polyesterimateriaali, jossa on lyhyt, tiheä nukka ja joka joustaa hiukan. Se pitää lämpöisenä ja on pehmeää ja miellyttävää. Fleece pestään hellävaraisesti 40 asteessa.

 

 

Kreppipuuvilla on kangas jota käytetään usein pussilakanoissa ja joka tuntuu viileältä. Kankaan pinta on hieman kuplamainen. Kreppipuuvillaa ei pidä silittää tai mankeloida jottei se menettäisi kuplamaista pintaansa.

Frotee on puuvillakangasta. Lopputulos riippuu muun muassa siitä montako silmukkaa/cm kankaaseen kudotaan ja kuinka korkeita silmukat ovat. Tiheät ja korkeat silmukat tekevät froteesta paksun ja kauniin, jolloin se imee hyvin kosteutta. Kun silmukat leikataan auki kankaan toisella puolella, saadaan kiiltävä veluuripinta.

Jacquardi on kangas, jossa kuosiinkudottu kuvio.

 

 

 

 

 

Organza on ohutlankainen, ohut ja läpikuultava kangas.

 

Panama ja puolipanama tarkoittavat kudontatekniikkaa. Panamassa on kaksinkertaiset langat kumpaankin suuntaan. Puolipanamassa on kaksinkertaiset langat vain toiseen suuntaan. Kankaasta tulee napakka ja paksuhko.

Satiini on silkistä tai puuvillasta kudottu kangas. Se tuntuu viileältä ja miellyttävältä ja siinä on kaunis kiilto. Kangas on laskeutuva ja helppohoitoinen.

 

 

Tikkaus on tekstiilitekniikka, jossa kahden kangaskerroksen väliin tulee ilmava materiaali. Saumat ommellaan kaikkien kangaskerrosten läpi, usein koristeellisina kuvioina.

Voilee on huntumainen ja melkein läpinäkyvä kangas. Materiaali vaihtelee.

Pellava on luonnonkuitu, jota saadaan pellavakasvista. Kankaassa on kaunis kiilto ja kangas hylkii likaa paremmin kuin puuvilla mutta rypistyy helpommin. Imee hyvin kosteutta. Pellavaa kannattaa mankeloida, koska mankelointi tuo kankaaseen kauniin kiillon.

 

Polyesteri koostuu synteettisistä kuiduista. Polyesteri pitää muotonsa hyvin eikä kutistu pesussa. Se ei rypisty ja on helppohoitoinen. Polyesteriä käytetään usein sekoitettuna muihin materiaaleihin.